OCR al imaginilor provenite de la camere digitale

Unde pot folosi camera digitală pentru a captura text?

Camera digitală este alternativa ideală a scanerului în situatia în care nu doriţi să utilizaţi scanerul de fiecare dată când aveţi nevoie să convertiţi un document în fişier text, îndeosebi dacă nu aveţi de făcut această procedură prea des. Imaginile de pe cameră pot fi deschise cu uşurinţă cu ajutorul ABBYY FineReader, unde vor fi gata de procesare.

If you are working with books

Dacă lucraţi cu cărţi (de exemplu, în bibliotecă), puteţi lua cu dumneavoastră camera digitală in vederea fotografierii textului şi a imaginilor necesare, pentru a le procesa mai apoi la calculator sau laptop (chiar şi din cărţile care nu pot fi scanate). 

When you are traveling out of office

 

Când sunteţi plecat de la birou (de exemplu, într-o călătorie de afaceri) şi aveţi nevoie să convertiţi în format electronic documente importante pe care doriţi mai apoi să le editaţi, arhivaţi, sau dacă doriţi să creaţi alte documente în baza lor, puteţi să folosiţi camera digitală ca scaner portabil. 

Capture text outdoors

 


De asemenea, camera digitală poate fi folosită pentru înregistrarea textului în aer liber de pe pancarte, postere, afişiere, ziduri, orare etc.

Intellectual property rights

 

 

În fine, probabil veţi găsi propriul mod de utilizare a camerei digitale şi ale noilor ei capacităţi. Dar, dacă intenţionaţi să o folosiţi la fel ca James Bond, nu uitaţi de drepturile asupra proprietăţii intelectuale şi drepturile de autor. a scaner portabil. 

Sfaturi utile pentru fotografierea textelor cu ajutorul camerei digitale

Este important să învăţaţi să utilizaţi eficient camera digitală pentru cele mai bune rezultate OCR, chiar dacă sunteţi fotograf profesionist. Imaginile provenite de la camera digitală diferă de imaginile scanate printr-o serie de caracteristici, însă ABBYY FineReader, cu tehnologia sa de recunoaştere adaptivă pentru imaginile provenite de la camere digitale, le pregăteşte pentru OCR şi conversie în format text. 

Deci, dacă aveţi FineReader instalat pe calculator şi cunoaşteţi câteva „trucuri” simple despre cum să fotografiaţi documente şi cărţi, cu siguranţă veţi obţine rezultate perfecte. Şi trucurile de care vorbim sunt: 

Digital Camera OCR

Camera Dumneavoastra digitală

Folosiţi o cameră cu rezoluţia de cel puţin 5 megapixeli, de preferinţă dotată cu următoarele funcţii:

  • Regim de dezactivare a bliţului 
  • Zoom optic
  • Funcţie anti-tremurare 
  • Lampă de asistare autofocus sau focusare manuală 
  • Setare manuală a aperturii sau modul prioritar al aperturii

Sfaturi generale

General Tips

General TipsÎncercaţi să faceţi 2-3 fotografii ale aceluiaşi document pentru a vă asigura că aveţi mâinile stabile şi imaginea nu a ieşit neclară, sau un colţ al documentului nu a fost prins în imagine. 

Utilizaţi modul „cadru apropiat” („close-up”) sau ”macro”. La majoritatea camerelor acestea sunt indicate printr-o pictogramă în formă de floare.

Camera Positioning an Focus


Amplasarea camerei şi focusarea

Amplasaţi obiectivul paralel cu planul documentului.

Încadraţi întreg documentul în imagine. 

Focusaţi obiectivul în centrul paginii. 

Folosiţi funcţia de zoom optic pentru a micşora imaginea şi a lua în cadru întregul document.

Iluminarea şi bliţul

Asiguraţi-vă că este suficientă lumină. Lumina naturală este optimă.

Dezactivaţi bliţul (la majoritatea camerelor de tip „point-and-shoot”, bliţul este setat iniţial în regim automat). 

Lighting and Flash

Dacă trebuie să fotografiaţi un document în condiţii de iluminare slabe şi aveţi nevoie de bliţ, încercaţi să faceţi poza de la o distanţă de aproximativ 30 cm şi să găsiţi surse suplimentare de iluminare. 

Nu folosiţi bliţul pentru hârtia lucioasă.


Sfaturi suplimentare pentru utilizatorii avansaţi

Tips for Advanced Users Tips for Advanced UsersDacă deja cunoaşteţi foarte bine camera Dvs. şi doriţi să continuaţi să vă dezvoltaţi aptitudinile de fotografiere a documentelor şi cărţilor, sau doriţi să obţineţi rezultate bune în condiţii speciale, iată câteva sfaturi de urmat: 

Folosiţi funcţia „balans de alb”. În cazul în care camera Dumneavoastră este dotată cu balans de alb manual, folosiţi o hârtie albă pentru a seta balansul de alb. În caz contrar, selectaţi modul de balans corespunzător condiţiilor de iluminare.

Includeţi regimul anti-tremurare: în caz contrar, folosiţi un trepied.

În caz de iluminare slabă:

  • Autofocusarea poate să funcţioneze incorect: prin urmare, comutaţi pe focusare manuală. 
  • Utilizaţi apertura maximă pe care o suportă camera (2,3 sau 4,5). (În cazul luminei puternice a zilei folosiţi aperturi mai mici: astfel veţi obţine imagini mai clare). 
  • În cazul în care camera Dumneavoastră oferă mai multe opţiuni de viteză ISO, selectaţi cel mai mare reglaj ISO.