Soluţii ABBYY pentru captură cu dispozitve mobile

Soluţia pentru captura datelor prin dispozitive mobile permite extragerea cu mare acurateţe a textelor, codurilor de bare şi marcajelor de verificare din fotografii realizate cu dispozitive mobile. Astfel oferă posibilităţi extraordinare în următoarele situaţii:

Cele mai bune practici

Cereri legate de plata asigurărilor

Sectorul asigurărilor poate beneficia de captura cu dispozitive mobile prin faptul că se eficientizează procese manuale consumatoare de timp, se interconectează reţele de agenţii de asigurări descentralizate şi se accelerează prelucrarea cererilor. 

Captura cu dispozitive mobile permite clienţilor din domeniul asigurărilor să îşi utilizeze telefoanele pentru a documenta şi întocmi cererile legate de plata asigurărilor la faţa locului. În cazul unui accident rutier, clienţii au posibilitatea să documenteze incidentul prin realizarea unor fotografii ale daunelor şi transmiterea acestora împreună cu documentele legate de cerere şi detaliile asigurării, toate informaţiile fiind trimise prin dispozitivul mobil la un site central pentru procesare.  

Agenţii de asigurări din teren pot de acum să utilizeze tehnologiile de captură prin web pentru a înregistra contracte de asigurări la sediul clientului. Acest proces poate include documentele necesare cererii care trebuie verificate de către societatea de asigurare, clienţii având astfel posibilitatea de a beneficia de o reacţie imediată cu privire la tarife, dar şi acces la un proces de aprobare automatizat într-un singur pas rapid şi simplu.

Captura cheltuielilor de transport

Usage Scenarios

În ziua de azi, organizaţiile trebuie să gestioneze din ce în ce mai multe cheltuieli de deplasare ale angajaţilor. Pe de o parte, angajaţii sunt nevoiţi să îşi petreacă mult timp completând deconturile de cheltuieli cu dovada fiecărei cheltuieli în parte. Acest proces consumator de timp presupune multă muncă manuală de ambele părţi, însă este loc pentru optimizare.

Captura chitanţelor aferente cheltuielilor de deplasare în locul apariţiei acestora cu un dispozitiv mobil (smartphone, tabletă) îi permite managerului să verifice şi să aprobe cheltuielile pe loc, scutindu-l de muncă manuală suplimentară, economisind timp şi reducând costurile prelucrării cheltuielilor de deplasare.

Cea mai importantă parte a acestei soluţii este tehnologia extrem de performantă de prelucrare preliminară a imaginilor, care converteşte imaginile surprinse cu camera telefonului smartphone într-o fotografie digitală utilizabilă şi un motor de captură performantă şi inteligentă care permite extragerea datelor dintr-o multitudine de tipuri de documente pentru a fi prelucrate automat.

Scanare şi captură în orice locaţie

Angajaţii din teren sau clienţii aflaţi în locaţii îndepărtate au acum posibilitatea de a captura şi transmite documente importante, cum ar fi cereri de plată a asigurărilor, cereri, chitanţe sau facturi, prin intermediul dispozitivelor mobile.  Conţinutul acestora, inclusiv metadatele preţioase, poate fi extras şi validat prin browserul web al dispozitivului mobil, care poate înlocui astfel un calculator.  Accesul la informaţii este instantaneu, ceea ce creşte calitatea serviciilor oferite clienţilor, productivitatea angajaţilor şi rezultatul final.

Declaraţii fiscale

Usage Scenarios

Ţintesc, trag, clic… şi gata! Cam atât durează pentru contribuabilii americani să utilizeze SnapTax pentru a-şi depune în acest an declaraţiile fiscale. Având în spate tehnologia de vârf OCR de la ABBYY, noua aplicaţie dezvoltată de TurboTax le permite practic utilizatorilor să îşi depună declaraţiile fiscale prin telefonul mobil, şi întregul proces durează câteva minute, în loc de ore.

Consultaţi Studiu de caz.